Stanovanje T

Prenova stanovanja

O projektu

Pri tem projektu gre za celostno prenovo mojega stanovanja. Stanovanje zajema dnevni prostor, jedilni kot, kuhinjo, spalnico, otroško sobo, kopalnico in ločeno stranišče.

V kopalnici je bila dotrajana banja, majhen umivalnik ob njem pralni stroj in manjša omarica. po prenovi pa kopalnica zajema walk in tuš, na mestu kjer je bila prej banja je nastala niša za pralni stroj, majhen umivalnik je nadomestil velik umivalni z dvema pipama, prostor za kozmetiko pa je v stenski niši ob ogledalu. Na tleh in na vgrajeni mizici za umivalnik so položene ploščice v imitaciji hrasta in se lepo podaja z hrastovim parketom, ki je položen po celotnem ostalem stanovanju . V stranišču je prav posebna polica iz hrasta na katerem je nameščen manjši umivalnik.

Kuhinja je bila pred prenovo ločena od dnevnega prostora in imela dva vhoda. Prvi vhod iz hodnika je bil velikokrat zaprt, saj je ob vratih bil pomivalni stroj. Želela sem ji bolj odprtega koncepta dnevnega prostora v povezavi s kuhinjo zato smo predelno steno podrli in nastala je kuhinja v obliki črke U z veliko delovne površine in pol otokom na katerem se nahaja štedilnik. V kotu kuhinje v steni poteka dimnik in tako se je pokazala odlična priložnost, da se zob obleče v les in nanj postavijo police za dekoracijo, začimbe in kuharske knjige. 

Posebnost tega stanovanja je fiksna steklena površina med kuhinjo in hodnikom, na mestu, kjer so bila prej vrata. Okno je v viši kuhinjskega pulta in omogoča pogled skozi kuhinjo in jedilnico na park pred stanovanjem, prav tako pa je dodaten vir naravne svetlobe na sicer temnem hodniku stanovanja. Na hodniku se za zaveso skriva vgradna omara, ki je narejena iz starih kovinskih omar za fascikle ter prebarvana na belo.

Zaradi omejenega proračuna se dodatna oprema v stanovanju kot so jedilna miza, kavč in ostalo pohištvo niso spreminjali in zato ne pašejo najlepše v prostor.  

Podatki o projektu
Slike projekta

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih.