Industrijski stil

Industrijski stil notranje opreme je navdahnjen z industrijskimi prostori, kot so tovarne, skladišča in delavnice. Ta stil je priljubljen zaradi svoje surove, robustne in sodobne estetike. Pomembno je upoštevati, da lahko industrijski slog prilagodite svojim potrebam in preferencam. Igra s kontrasti med surovimi in nežnejšimi elementi ter dodajanje osebnega dotika prostoru lahko ustvari edinstveno in privlačno vzdušje v vašem domu ali prostoru.

Izpostavljena opeka

Industrijski slog pogosto vključuje ohranjanje ali izpostavljanje opečnih zidov. Opečna tekstura ustvarja surov in rustikalen videz prostora. Če vaš prostor nima naravnih opek, lahko uporabite tapete ali barve, ki posnemajo videz opeke.

Betonski elementi

Beton je pomemben element industrijskega stila. Izpostavljeni betonski stropi, stene ali tla dodajo surovost in sodobnost prostoru. Lahko uporabite tudi betonske plošče ali betonske površine za izdelavo pohištva, kot so mize ali pulti.

Kovinski detajli

Uporaba kovinskih elementov je prav tako značilna za industrijski slog. Kovinske cevi, ograje, lestenci in okovje poudarjajo industrijski videz prostora. Izberite kovinsko pohištvo, kot so kovinske mize ali stole, da dodate surovost in trdnost prostoru.

Odprti stropi

Industrijski slog pogosto vključuje odprte stropove z vidnimi cevmi, žicami in konstrukcijo. Namesto tradicionalnega stropa lahko uporabite barvne plošče ali obesi svetila neposredno na strop, da ustvarite surov in industrijski videz.

Velike okenske odprtine

Industrijski slog pogosto vključuje velika industrijska okna ali steklene stene, ki omogočajo obilico naravne svetlobe. Če v vašem prostoru ni velikih oken, lahko uporabite ogledala, da povečate občutek prostornosti in svetlobe.

Pohištvo 

Izberite pohištvo, ki izraža surovost in preprostost industrijskega sloga. Leseno pohištvo z grobo teksturo, kovinske noge ali okvirji ter usnjena ali prevlečena oblazinjenje so pogosti elementi v industrijskem stilu notranje opreme. Prav tako lahko uporabite reciklirane predmete, kot so lesene palete ali stari industrijski kosi, da dodate avtentičnost.

Minimalistična dekoracija

Industrijski slog se osredotoča na minimalistično dekoracijo. Izogibajte se preveč okraskom in poudarkom. Izberite nekaj ključnih kosov, kot so industrijske svetilke, zrcala s kovinskim okvirjem ali umetniška dela, da dodate nekaj osebnosti prostoru, vendar naj bo dekoracija preprosta in nevsiljiva.

Ostali prispevki

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih.